Reiki

Ki tudja mióta, de gyanítom, évezredek óta használja az Emberiség a kezét gyógyításra. Gondoljunk csak bele abba, hogy amikor fáj valamink vagy beütjük mondjuk a fejünket, lábunkat, reflexszerűen oda kapjuk a kezünket és rajta is tartjuk amíg azt úgy érezzük. Ez egy tudatalatti energia közvetítés, testünk sérült része felé, hiszen érezzük, hogy az adott területen energia hiány lépett fel. Valahogy így kell elképzelni a REIKI -vel való kezeléseket is.

A REIKI egy szóösszetétel, jelentése REI szó az egyetemest, az univerzálist, míg a KI szó az erőt, az életerőt az energiát képviseli. Japánból származó gyógymódot az alapító Dr. Mikao Usui professzor nevezte el a múlt század végén.

 

A REIKi tehát egy univerzális öngyógyító energia a testet gyógyítja. Összességében azt is kifejezi, hogy az ember az Isteni energiát, közvetítőn keresztül képes magába befogadni, vagyis az ember rendelkezik az Isteni lényeggel való összekapcsolódás képességével. Az energia kisugárzik a kezelt területekre. Szellemi gyógymód, amely az Univerzum gyógyító erején alapul. Érdekesség, hogy Tokióban van egy ma is működő REIKI kórház.

A REIKI egy önnalló rendszer. Alapvetően nem betegségek, hanem a mögöttük álló okok megszüntetésére szolgál. Az életünkből egyre inkább hiányzó egységet, harmóniát hivatott helyreállítani: az emberben( testi-lelki egészség) az emberi kapcsolatokban, ember és természet között ( környezetvédelem).

Az első hatás közvetlen bennünk ( illetve a kezelt személyben) a második és harmadik hatás pedig tudatunk fejlődésének keresztül valósulhat meg. Meg kell tanulnunk változtatni magunkon, kapcsolatainkon és környezetünkön. Ez a REIKI igazi célja. Ezért is nevezzük szellemi fejlődési útnak.

Csak akkor érdemes elindulni ezen az úton, ha határozottan változtatni akarunk az életünkön, illetve ezért áldozatokra is hajlandóak vagyunk.

REIKI ÖT ÉLETSZABÁLYA

1/ CSAK MA NE MERGELŐDJ!

2/ NE AGGODALMASKODJ!

3/ LÉGY HÁLÁS!

4/ KIATARTÓAN DOLGOZZ A KARMÁDON! ( gondolatok➡️ cselekedetek )

5/ LÉGY KEDVES MINDENKIHEZ!

Életet és fejlődést támogató energia.

Saját intelligenciával rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy oda megy, ahova szükséges, annyi és olyan mennyiségű, amilyenre szükség van, és azt teszi, amire szükség van, kizárja a hibákat.

  • minden létsíkon hatóképes
  • Mindenkit a saját fejlettségének és igényeinek megfelelően érint meg
  • Támogatja a személyiség fejlődését
  • Segít a negatív érzelmek legyőzésében
  • Enyhíti a fájdalmat és segíti a test gyógyulását ( áthatol gipszen, ruhán )
  • Megkönnyíti a nehéz fizikai és pszichikai szituációk elviselését ( testi, lelki fájdalom )
  • Elősegíti az önismeretet, kreativitást, intelligenciát
  • Fokozza a fizikai és szellemi teljesítőképességet
  • Előnyösen befolyásolja az emberi viszonyokat

Ártani nem lehet vele. ( Nők, Férfiak, Gyermekek, Kismamák, Idős korúak és házi kedvenceknek egyaránt ajánlott ) Én mint közvetítő, összeköttetésbe hozom a másik embert az energiával, ami azt fogja vele tenni amire éppen neki szüksége van.

A REIKI alapgondolata a másik ember elfogadása, szeretetteljes közeledés, segítőkészség.

Betegségek esetén megfelelő gyógymódot mellett, kiegészítés a REIKI. Fokozza a gyógyulás hatását, ha esetleg félre kezelték, csökkenti a bajt.