Rajzteszt

Rajzteszt

Feltáró módszer, a különböző szimbólumokkal mondjuk el azt, ami bennünk zajlik jelenleg. Nem a rajztehetség, vagy a nem tudok rajzolni hitrendszer dönti el azt, hogy mit látok meg egy rajzoltatásnál. Nagyon mély információkat ad, azt adja vissza ami belül van.

Arra mutat rá, hogy Te,  hogy viszonyulsz a saját életedhez, magadhoz és másokhoz és a partneredhez egyaránt.
Nagyon gyorsan és hatékonyan lehet vele elindulni, nincs szükség több körös nekifutásokhoz, arra vonatkozólag, hogy mi a fő prioritásunk, mi az amit nem dolgoztunk fel, ami akadályoz abban, hogy úgy éljük meg a lehetőségeinket ahogy azt lehetne, nem pedig úgy, ahogy azt tudjuk jelenleg.

Nem mindenki tud beszélni a problémáiról.
Rendszerint vagy azért, mert még kimondani is fájdalmas vagy akár el is sírná magát ha beszélnie kellene róla,  viszont azt is érzi, hogy segítségre lenne szüksége.
Az is előfordul, hogy azért nem beszélünk valamiről, mert nem tartjuk fontosnak, lényegesnek, azt az adott dolgot, viszont a részletekben van elveszve a lényeg, a fejlődéshez pont arra az információra lenne szükség, terápiás szempontból.

A  gyerekeknél, hét éves kórtól hatékony probléma feltárás lehet a rajzolás. Rengeteg mindent így fejeznek ki, nekik a fő kommunikációs eszközük a rajz.


Ennél a módszernél a tudatalatti üzen nekünk.

Fekete Éva