Mennyire vagy becsapható?

Jól kell ismerned magad ahhoz, hogy tudd kinek mit hiszel el a kirakatából.

Az élet olyan, mint egy jól felstuffolt kirakat – sokmindent el akarnak hieteni veled, de rajtad múlik mit érzel magadénak.

Az élet megtanít arra, hogy mit nem kell elhinned. Előbb vagy utóbb, de rá leszel kényszerítve. 

Sétálsz az utcán vagy rohansz, és egyszer csak megfog valami, megállsz és csodálod, aztán lehet, hogy meg is veszed. Aztán mikor hazaviszed, már nem tetszik annyira mint ott akkor…lehet, hogy meg is bántad, hogy megvetted.

Mi is történt?

A kirakat azért kirakat, hogy megfogjon, hogy becsalogasson. Látványos tele kiegészítővel, néha még mű – műanyag dolgokat is bevetnek a cél érdekében. 

Ez mind a megtévesztés része.

Mi a cél? Valójában az, hogy beleless a saját illúziód csapdájába. 

Hogy hidd el a valótlant, vedd meg és vidd is haza.

Ismerős?

Ugyanez zajlik a világban, és körülöttünk, mindenben. Munka, párkapcsolat, média, politika, internetes felületek, profilok…

Mindenki próbálja elhitetni “mindenkivel”, azt amit éppen szeretne, boldogságot, szépséget, hazugságot, gazdagságot, szerelmet, szeretetet, hűséget , odaadást, törődést… a “mindenki” el is fogja hinni, mert vele el lehet hitetni. 

Vagy senki? 

Csupán azt hiszi az elhitető, hogy ez sikerült? 

De vajon meddig élhet az ilyen ember ebbe az álomvilágában?? Van egy jó és egy rossz hírem: a jó, hogy felismerheti és változtathat rajta. A rossz közül a kicsit rossz, hogy felismeri de nem tesz semmit ellene, a rosszabb pedig, hogy fel sem ismeri és képes egy egész életet leélni a saját maga hazugságvilágába. ( Nárcisztikus hajlam ) Mivel nem boldog, sőt időnként a poklok poklát élik át, ezért elhitetik legalább magukkal, hogy van azért boldogság a világban, az amit maguk lefestenek a világ felé, de ez nem valódi ez csak bennük zajlik, de ők azt hiszik, hogy ezt mindenki úgy látja ahogy ők. 

Ne is próbáld megmagyarázni nekik, mert nem tudják látni azt , amit mondani szeretnél vele. Mivel ő gyenge, neked kell erősebbnek lenned és ráhagyni vagy egyszerűen tudomást venni róla és pont.

De ismeritek a mondást: mindig vannak kivételek! 

A kivételes ebben az esetben  az, aki számos tapasztaláson átment, megértette az összefüggéseket és szembenézett a hibáival – bölcs és nyitott más nézőpontok is érdeklik, de nem azonosulnak mindegyikkel.

Csak nekik van esélyük átlátni a szitán. 

Csak ők fognak  tudni uralkodni magukon.

Csak ők fognak tudni félelem nélkül élni, mert függetlenek tudnak  maradni mindentől. Álhírektől, negatív hozzáállásoktól, (ál)arcoktól, ítéletektől. Akinek ez megvan, mindene megvan, így nem tudnak mit elvenni tőlük és ártani sem. A magabiztosság a való életben van a gyakorlatban nem a kirakatban. 

Akik a kirakatban élnek, mindig védtelenek és sebezhetőek, és egy irányba látnak, bár mindig a legerősebbeknek gondolják magukat.

Te hol lennél szívesebben szabadon az utcán, ahol nyitott vagy és mindent látsz, szabad vagy és friss a levegő?  Vagy a kirakatban ahol, be vagy zárva,  ahol irányítanak mások, csak azt látod aki elmegy előtted, azt is csak a maszkodon keresztül? 

Hát, mindenkinek meg van a szabad akarata, arra használja amire akarja, joga van hozzá.

Fekete Éva