Spiritualitás és a pénz kapcsolata

Spiritualitás ( lelkemmel való kapcsolódással élni ) és a Pénz kapcsolata

Nagyon nagy “divat” ma a spiritualitás és az ébredjünk kifejezés. Ezzel együtt egyre többször megjelenik egy ellentét párként megélt vélt nézőpont is.

Ebben a cikkemben alap fogalmakat szeretnék tisztázni.

Ehhez a témakörhöz KÉT életterületünk is tartozik.

Az egyik a BÖLCSESSÉG a másik a BŐSÉG – mint PÉNZ energia, nem mellesleg ide tartozik a SZEXUALITÁS  a szexuális energia is!

Vagyis! Mit is jelent az amikor valaki BÖLCSebbé szeretne válni?

Pláne, ha mondjuk feladata is lenne sorstanilag, választott életfeladata ebben az életben??!

A bölcsességhez tudást kell elsajátítani, egyfajta tudás szomj ami motivál. Bármilyen tanulmányba kezdek, bármilyen valódi tudást szeretnék elsajátítani, az pénzbe kerül. Akár egy könyv, akár egy felsőfokú képzettség, akár egy tanfolyam, egy szükségleti tárgy és egy szolgáltatás is!

Ha ezt tényleg azért teszem, mert az engem szívből hív és nem csak ÉRDEKel, akkor arra szívből árasztok – pénzzel fizetek, semmilyen ellenállást nem érzek. ÉRTÉKesebb leszek a tudás által, annak pedig ára van.

A materiális világban élőknek, ezek az “értékek” csak a külsőségek, de azokhoz is pénzért jutnak hozzá, de ha ott már betársul egy felhalmozás és birtoklás energia is, akkor jelen van egy fölérendeltségi viszony a többi emberrel szemben!

Annyi a változás a spirituális világban, hogy az érték belülről építkezik és áramlásban van. Az áramlás azt jelenti átadom, kommunikálom, megosztom azt a tudást – nem okoskodást – ami valódi tudás, tanulás által megszerzett tudás. ( nézz végig bármilyen szakmáról legyen szó ) Nagyon nem mellékes, hogy ehhez az életterülethez tartozik a teremtés is.

Ha a valódi bölcsességemben vagyok, akkor meg is tudom “teremteni” a rávalót, ha észosztásban vagyok, akkor pedig elvárásokban élek, nélkülözésben vagyok… Valójában itt is teremtek, csak az ellenkezőjét annak, amit valójában jól is megélhetnék.

Hogy milyen módon teszek magamért,  az a saját felelősségem. Tehetem azt is, hogy maradok a kitalációimnál, a demagógiáknál, de választhatom azt is, hogy elengedem a tudálékosságomat, ez csak tanulás tapasztalás által fog a helyére kerülni. Nem elméleti síkon trombitálni, hanem a mindennapi életben megélni, beépíteni a tudást az életembe TEREMTENI. Ez a valódi bölcsesség eszenciája.

A lelkesedést amit ezáltal kiváltok a másikból az a valódi önmagam, ettől válok hitelessé. A “trombitálásnál” megfelelésben vagyok azért, hogy tartozzak valahova, vagy esetleg megmagyarázzam miért van kevés pénzem – nem azért mert ez a spiritualitással nem függ össze, hanem azért mert erre rá lehet húzni egy hatalmas takarót…ami ennek az egésznek pont teljesen az ellentéte.

A bölcs véleményez és elfogad.

Az észosztó ítélkezik – megmondja kinek és hogy kellene látni bizonyos dolgokat és, hogy kellene viselkednie bizonyos helyzetekben. A bölcs megkérdezi ha úgy érzi valamit nem tud vagy utána olvas – folyamatos tanulásban van. Az észosztó azt gondolja magáról, hogy mindent tudó ezért trombitál, akár szükségét érzed akár nem, csak mondja és mondja…

És akkor jöhet a BŐSÉG életterület, amihez a jólét, a pénz, a szexualitás is tartozik.

Ami nem mellesleg az élet és a halál szám is – remélem értitek miért teszem ezt a mondatot is ide…

Ha ezzel az energiával jól vagyok akkor tudom azt teremteni is – élek, bőségben élek. Szeretem a pénzt, mert ez is az élet része. Bőkezűen osztozom embertársaimmal ennek az energiának az áldásaiban. Nem pedig felhalmozom, vagy birtoklom vagy szegénység üzemmódba teszem magam, ami által saját magamat rakom egy  büntető  nélkülöző üzemmódba!

A bölcsességem fog segíteni abban, hogy a pénzzel ( szexualitással ) szemben ne legyen bűntudatom vagy túlpörgetésem. A bölcsességem fog segíteni abban, hogy ha ki kell adnom  a pénzt bármire ( meg kell élnem a szexualitást)  azt jó érzéssel tegyem – ha van rossz érzés bármelyiknél, akkor azon van dolgozni való!

A háttérben lehet akár egy családon belüli tévesen megélt minta, egy nehéz örökölt sors, amit ideje letenni, megdolgozni. De lehet egy előző életbeli, rosszul megélt pénz használat is.

Ezeket ma már lehet látni és fel lehet oldani – segíthetek benne.

Jól megélt életterületeimnek számos pozitív hozadéka van. A bőségnél nemes célok mellett is kiállhatok, támogathatok és segíthetek, áramoltatom a pénz energiáját. Minden visszaélés nélkül tudom élvezni a komfortot, a jólétet sőt még a hatalmat is meg lehet élni jól! Nyitottsággal mindez megtapasztalható.

Amit magamtól távol tartok azt mástól is távol tartom. Kuporgatással elutasítom ennek az energiának az áramlását. Csak a saját szempont szerinti megélésnél, bajom van a bölcsesség életterülettel is. Ami örömet okoz a szívednek lelkednek, arra áldozz – nem túlzásokkal! Időt is és pénzt is.

Fekete Éva 2021. 11. 17.