Új kezdet, újdonság, megújulás, új-ság

Új kezdet, újdonság, megújulás az új-ság

Mi jut eszedbe, ha ezeket a szavakat végig olvasod?
Mindegyik ugyanaz?
Mindegyik más és más, miben más, mitől más?
Az új dolgokra is meg kell érnünk, mint például amikor egy gyermek megteszi élete első lépteit, egy új kezdet indul az életében.

Először is kialakul bennünk valami, azzal kapcsolatosan, hogy ami bennünk van az már kevés vagy üres, már nem hoz lázba. Ami eddig jó volt, ami eddig inspirált, az már semmi izgalmat nem okoz a számomra.új kezdet

Persze ez a témakörtől függően lehet elég hosszú időintervallum ( pl egy adott élethelyzet felismerése ) de lehet nagyon rövid idő is ( pl. egy honvágy ). Ilyenkor elkezdjük kutatni mi az amivel, újra izgalomba jöhetünk, mi az amivel, újra megtelíthetem a mindennapjaimat.
Életvidám és boldog lehetek. Kóstolgatok több mindent, minek, milyen hatása van rám.
Jó vagy rossz. Komfortos vagy komfort nélküli. Hosszútávon az életem része tud-e lenni vagy hamar megunnám.

Ilyenkor a szívünkből megcselekedjük azt, amire hívást érzünk. Még akkor is, ha nem az lett, mint amit elképzeltem, nem tetszik teljesen az az újdonság, ami rövidebb, vagy hosszabb ideig az életem része lett, de legalább, akkor is megpróbáltuk. Döntöttünk.

Viszont, vannak olyan helyzetek, amik vonzanak (pl.egy kenu túra), de annyira túlkombinálom, hogy el sem jutok a megtapasztalásig. Meg sem adtam az esélyt arra, milyen változás léphetett volna be az életembe, ha szembe merek nézni a vele járó kihívással.
Ilyenkor némi csalódottságot él meg a lelkünk. Egy hiányt, mert úgy érzi valamit nem kapott meg amire vágyott!

Miért vágyhatna a lélek egy fájdalomra?
Azért, hogy megtanulja, a félelmet kezelni. Ami azért kell, hogy fejlődni tudjunk. Ezek által a megélt dolgok által tudunk, reálisan, véleményt alkotni. Ami azért elengedhetetlen, mert ha mondjuk, nagyobb dologgal kapcsolatosan kell döntést hoznunk, van tapasztalatunk az esetleges kudarcról és arról is, milyen kellemes és büszke érzés töltötte el a szívünket egy- egy korlátunk legyőzése után. Ekkor elindulhat egy megújulás, elindulhat egy új kezdet.

Tehát azt javaslom, próbáljunk meg minél több új dolgot megélni, hogy ne zárkózzunk be, ne szigetelődjünk el Önmagunktól és a külvilágtól sem.

Egy számunkra új lehetőség meglépése előtt, teljesen természetes módon, jönnek a félelmeink, ellenvetéseink, kétségeink, keressük a “ miért ne” lebeszélős technikánkat. Mert az agyunk racionális oldala elkezd mérlegelni. Mi lesz, ha így vagy úgy alakul, mit fognak mások ehhez, szólni stb.
Persze reálisan mindenképp gondold végig a veszélyeit, de csak reálisan. Nyitottnak kell lennünk a változások felé, másképp nem megy. Ha egy picivel több dolog szól az mellett, hogy kipróbáld, azt mondom, tedd meg. Inkább azért legyél magaddal ítéletes-elfogadó, mert nem olyan, mint amire számítottál. Minthogy az miatt bánkódj, akár idős korodra/ korodig, miért nem tetted meg.
Mérlegelj ilyenkor, mi a nagyobb fájdalom számodra. Megtenni és szembenézni az esetleges kudarccal, vagy nem megtenni és később marcangolni magad?

Az is egy új kezdet, amikor rájövünk arra, felismertük azt, mi az amit már nem akarok. Ami már nem Én vagyok. Tehát elengedtek egy helyzetet, életszakaszt.
Ez lehet dühből is, csak az általában idővel visszatér.
Viszont lehet tudatosan is, mindenféle harag és megbánás nélkül is megújulni.
Ez az az élmény, ami igazán feltölt és békével tölti el a szívedet-lelkedet. Itt ebben az állapotban érhetsz el áttörő sikereket és tartós boldogságot.
Ezektől az új dolgoktól tudsz szárnyalni és megújulni.
Mert a lelked vágya le tudta győzni az egó félelmeit.
Eredményes megújulás kívánok, szeretettel.
FÉ.